Brusselse Wafels bakken

Voor 16-17 wafels

Bereiding:

  • Verwarm het wafelijzer voor. Het ijzer is op temperatuur wanneer het (langwerpige) lampje niet meer brand.
  • Giet het water in de kom en voeg de mix toe. Voeg naar smaak poedersuiker toe voor een zoetere wafel.
  • Meng het ca 1 minuut op de laagste stand totdat er geen mix meer zichtbaar is.
  • Klop het beslag 2 minuten op middelmatige stand (stand 2 Hobart) tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een litermaat.
  • Vet het wafelijzer in met bakspray. Let op: niet met olie of vet.*
  • Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer. Let op: gebruik niet meer beslag dan in 1 kant van het ijzer past. Het beslag gaat nog rijzen.
  • Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om.
  • Bak de wafels in ca 3½ tot 4 minuten goud bruin bij een temperatuur van 200ºC
  • Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork.
  • Herhaal stap 6 t/m 10 tot dat het beslag op is. Let op dat het ijzer tussen door op temperatuur komt. 


*) Gebruik van olie of vet (boter – margarine e.d.) kan de antiaanbaklaag van het wafelijzer beschadigen, waardoor de wafels moeilijker uit het ijzer komen.

Brusselse Wafels bakken

Benodigdheden

Benodigdheden:

Aanbevolen wafelijzer:

  • Wafelijzer Neumärker Brussels Swing Waffle Maker (12 40421DT)

Materiaal:

  • Menger met vlinder (Hobart) of keukenmachine
  • Bakspray (Dr. Oetker Professional)

Wafelfriet:
Bak de wafelfriet 3 minuten op 200 graden.

Bubble Waffle:
Bak de Bubble Waffle 3,5 minuut op 180 graden.

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Wafelmix Compleet 1 kg

Wafelmix Compleet 1 kg