Carrot cake wafel

Voor 1 wafel

Instellingen: 

Wafelijzer 220ºC


Voorbereiding: 

  • Bereid het wafelbeslag volgens instructie op de verpakking
  • Meng het water, de geraspte wortel, de rozijnen en koekkruiden door het beslag


Bakken:

  • Verwarm het wafelijzer tot 220ºC
  • Vet het wafelijzer in met bakspray
  • Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer
  • Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om
  • Bak de wafels in ca 2,5 minuut tot dat de wafel aan de buitenkant mooi is en gaar aan de binnenkant
  • Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork


Garnering: 

  • Snijd de appel brunoise.
  • Halveer de wafel en garneer met kokosyoghurt, appel, geraspte wortel en rozijnen.
  • Strooi de kaneelpoeder over de wafel en besprenkel met wat gembersiroop.
  • Serveer eventueel met wat extra gembersiroop los in een bakje. 
Carrot cake wafel

Benodigdheden

Wafel: 


Garnering: 

  • 15 g pecannoten
  • 15 g blanke rozijnen
  • 10 g wortel, geraspt
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el kokosyoghurt
  • Een halve tl kaneelpoeder
  • Een kwart rode appel, bijvoorbeeld pink lady


Kijk ook eens naar de wafel sandwich met spinazie, kaas, bacon en avocado!

Tip: voor een vollere en zoetere smaak kun je 3 tl suiker en 1 mespunt zout toevoegen aan het beslag!

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Wafelmix Compleet 1 kg

Wafelmix Compleet 1 kg