Oerpannenkoekmix 5 kg

De Oerpannenkoekmix is een complete mix voor stoere pannenkoeken met een lekkere bite.

Door toevoeging van oergranen spelt (volkoren), haver, gerst en boekweit bak je een stevige pannenkoek die natuurlijk vooral erg lekker is. Hier komen jouw gasten voor terug.

Oerpannenkoeken zijn helemaal van deze tijd, met een knipoog naar het verleden. Zij spelen in op de wens van de consument om bewuster om te gaan met voeding. De mix is op basis van vrije-uitloopeieren en de rijsmiddelen hebben wij weggelaten. De lekkere bite en toch voldoende luchtigheid haal je helemaal uit de eieren en de melk die al in de mix zitten. Je hoeft dus alleen nog maar water toe te voegen.

De combinatie van granen gebruikt in de mix maakt dat de pannenkoeken ook direct meergranen zijn én een bron van vezels. Naast Oergranen bevat de mix ook tarwe, melk, ei en zout. Het gebruikte speltmeel is Spelt Puur Volkoren. Door gebruik van de hele korrel blijven alle goede voedingsstoffen bewaard. Wist je trouwens dat boekweit officieel geen graan is? Boekweitkorrels zijn de vruchtjes van een kruidachtige plant. Door de eigenschappen van boekweit wordt deze functioneel wel als graan gebruikt in o.a. pannenkoeken. Boekweit geeft pannenkoeken smaak en textuur en is wat ons betreft onmisbaar in een Nederlandse pannenkoek.

Lees alles over professioneel pannenkoeken bakken op de themapagina pannenkoeken!

Bereidingswijze

Per kg mix 1550 ml water toevoegen. De mix met water tot een glad beslag roeren en ca. 30 min. laten rusten.

Specificaties

Inhoud : 2 x 5 kg
Opbrengst per kg : 10-12 pannenkoeken van 30 cm
Artikelnummer : 1-50-230118


Terug naar Pannenkoekmixen

o.a. verkrijgbaar bij

Hanos
Sligro
Makro

Probeer ook eens