Appelbeignets van oliebollenmix
250 appelbeignets
De appelbeignet mag als zoete snack niet ontbreken tijdens de jaarwisselingIngrediënten / Benodigdheden
- 1 kg Koopmans Professioneel Oliebollenmix Compleet
 - 2,5 liter melk
 - 50 appels
 - 300 gram suiker
 - Kaneel
 - Olie om te frituren
 
Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dikke plakken
 - Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de plakken appel met het mengsel van kaneelsuiker
 - Doe de Koopmans mix voor oliebollen in het bekken van je mengmachine
 - Voeg al roerende de melk toe en meng ongeveer 2 minuten tot er een glad beslag is ontstaan
 - Verwarm de frituur op 190ºC
 - Haal met een vork de appelplakken door het beslag en laat deze met behulp van een tweede vork direct in de hete olie glijden
 - Bak de appelbeignets op 190ºC aan beide kanten goudbruin. Pas op voor de opspattende olie als er vocht uit de vruchten vrij komt
 - Laat de beignets uitlekken en tijdens het afkoelen goed uitdampen
 - Bestrooi de appelbeignets vlak voor het opdienen met poedersuiker