Hartige oliebollen met kaas en pijnboompitjes

250 oliebollen

Bereiding: 

  • Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen in het bekken van jouw mengmachine 
  • Voeg al roerende het water, het zout en de kerriepoeder toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan 
  • Roer gedurende 3 minuten de pijnboompitten, stukjes kaas en gehakte peterselie door het oliebollenbeslag
  • Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot)
  • Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen
  • Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door
  • Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is na ca. 40-70 min.
  • Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben
  • Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen
Hartige oliebollen met kaas en pijnboompitjes

Benodigdheden

Beslag: 

Vulling: 

  • 10 takjes gehakte platte peterselie
  • 80 gram geroosterde pijnboompitten
  • 400 gram oude kaas in blokjes (3x3 mm)

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg