Oliebollen gevuld met pure chocolade

250 oliebollen

Bereiding: 

  • Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
  • Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan
  • Meng het beslag nog circa 2 minuten
  • Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot)
  • Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen
  • Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door
  • Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is ongeveer na: 30-60 min. 
  • Druk, nadat je een bol voor de oliebol gevormd hebt, een stukje chocolade in het deeg en zorg ervoor dat het oliebollenbeslag er goed omheen zit
  • Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben
  • Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen


Oliebollen gevuld met pure chocolade

Benodigdheden

Beslag: 

Vulling: 

  • 2 kg pure chocolade


GEBRUIKTE PRODUCTEN

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg