Oliebollen met karamel zeezout chocolade

250 oliebollen

Bereiding: 

  • Hak de chocolade in stukjes
  • Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
  • Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan 
  • Voeg daarna al roerende de chocoladestukjes toe en meng nog ca. 3 min.
  • Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot)
  • Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen
  • Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door
  • Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is ongeveer na 40-70 min.
  • Bak de oliebollen op 180-190ºC. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben
  • Bak de oliebollen nog ca. 2 min. tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen
Oliebollen met karamel zeezout chocolade

Benodigdheden

Beslag: 

Vulling: 

  • 2 kg karamel zeezout chocolade 

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg