
Oliebollen en trends
Oliebollen zijn al eeuwen lang dé snack om te bakken en uit te delen tijdens de jaarwisseling!
De traditie is ontstaan doordat ze werden uitgedeeld aan de armen, om de winterkou te overleven. De oliebol is begonnen als platte koek, toen genaamd oliekoek en heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot de heerlijke oliebol die wij tegenwoordig bakken.
Traditioneel eten we oliebollen naturel of soms met krenten. Maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden om vernieuwende creaties te maken met oliebollen.
Speel in op de laatste trends
Speel in op de laatste trends
- Hartig: bijvoorbeeld met kaas, zalm, ham of bacon. Je kunt er alle kanten mee op.
Recept: oliebollen met kaas en pijnboompitjes - Hartig en zoete combinaties: steeds vaker worden hartig en zoet samen gebruikt. De combinatie zorgt voor een intense smaakbeleving, zo maak je jouw oliebollen uniek!
Recept: oliebollen gezouten karamel. - Gevuld: oliebollen met een vulling van chocolade bijvoorbeeld!
Recept: oliebollen gevuld met pure chocolade. - Het snackformaat: het kleinere formaat is een perfecte snack voor bij de koffie!
Recept: tropische mini-oliebollen