Oliebollen Hotline stel je vraag aan onze oliebollenexpert

Loop jij tijdens het oliebollen bakken tegen iets aan? Wij beantwoorden graag jouw vragen, zodat jij lekker door kunt bakken, ook tijdens de drukke dagen!
Vind hier onder de veel gestelde vragen! Wellicht staat die van jou ertussen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Stel je vraag aan Ron!  

Veelgestelde vragen

Verhoudingen

Hoeveel liter water moet ik toevoegen aan 1 kg oliebollenmix? 
Per kg oliebollenmix 1 liter lauwwarm water (max. 40°C)     

Hoeveel oliebollen kan ik bakken met 1 kg mix?                                                                                                                                               Met 1 kg mix bak je ongeveer 50 oliebollen.

Hoeveel oliebollen kan ik bakken met 1 kg mix? 
Met 1 kg mix bak je ongeveer 50 oliebollen. 


Bakken
Op hoeveel °C kan ik de oliebollen het best bakken? 
Frituur de oliebollen op 180 à 190°C.

Hoe voorkom ik dat de oliebol te veel vet opneemt tijdens het bakken? 
Druk het bolletje beslag aan het begin even onder in de olie. 

Hoe lang moet ik de oliebollen bakken/frituren? 
Ca. 5 minuten. Doe het beslag in de olie met bijvoorbeeld een ijslepel. Bak de oliebollen dan 3 minuten en draai ze om, bak ze nu nog plus minus 2 minuten. 

Hoe zorg ik er voor dat de temperatuur van mijn frituur constant blijft? 
Bak niet teveel oliebollen in één keer, zo blijft jouw frituur op temperatuur.


Rijsproces
Hoe lang moet ik het oliebollenbeslag laten rijzen?
Ongevuld oliebollenbeslag ca. 50 minuten - laat het beslag 30 minuten rijzen, roer door en laat dan nog ongeveer 20 minuten rijzen.
Gevuld oliebollenbeslag ca. 70 minuten - laat het beslag 40 minuten rijzen, roer door en laat dan nog ongeveer 30 minuten rijzen. 

Verkrijgbaarheid mix 
Ik ben tijdens Oud en nieuw door mijn oliebollenmix heen, wat kan ik doen?
Vaak is de mix verkrijgbaar bij de Sligro en de Hanos. Zijn de groothandels dicht? Maak dan gebruik van het receptuur voor het bakken van oliebollen, deze staan ook op het PKM. 

Overige vragen
Hoe lang moeten de krenten wellen? 
Begin ongeveer een dag van tevoren met het gebruiksklaar maken van de krenten. Je moet de krenten namelijk eerst 12 uur laten wellen en vervolgens nog 12 uur laten uitlekken op kamertemperatuur. Dep ze droog. 









Stel je vraag aan Ron