Tropische Mini-Oliebollen met mango-ijs

35 kleine oliebollen
Werkwijze tropische oliebollen:
  • Bruineer de geraspte kokos in een koekenpan en laat dit afkoelen
  • Rasp de sinaasappel en gebruik alleen het oranje van de schil.
  • Hak de schijven ananas in kleine stukjes en dep deze droog.
  • Doe de mix en 100 gram van de geraspte kokos in een beslagkom. Voeg het water en de geraspte sinaasappelschil toe.
  • Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
  • Voeg de gehakte stukjes ananas en 200 gram van de gedroogde cranberries toe en meng ze goed door het beslag.
  • Laat het beslag in een kom, afgedekt met plastic, 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).
  • Bak kleine oliebollen in de voorverwarmde olie.
  • Bestrooi met poedersuiker en garneer met de overige cranberries
Tropische Mini-Oliebollen met mango-ijs

Benodigdheden

Tropische oliebollen:


Kijk ook eens naar de moderne tiramisu!

Tip: Serveer de tropische oliebolletjes warm met een bolletje mango-ijs, tropische vruchtensaus en kokossnippers

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg