Advies van onze bakexpert

Stel je vraag aan onze oliebollenexperts
Loop jij als professional met of tijdens het oliebollen bakken tegen iets aan? Bekijk dan onderstaad de veel gestelde vragen.
Staat de vraag er niet bij? Ook op 31 december is onze bakexpert Ron telefonisch of via WhatsApp te bereiken op het nummer 0653398629.

Veelgestelde vragen
Verhoudingen
Hoeveel liter water moet ik toevoegen aan 1 kg oliebollenmix?
Per kg oliebollenmix 1 liter lauwwarm water (max. 40°C)
Hoeveel oliebollen kan ik bakken met 1 kg mix?
Met 1 kg mix bak je ongeveer 50 oliebollen.
Hoeveel oliebollen kan ik bakken met 1 kg mix?
Met 1 kg mix bak je ongeveer 50 oliebollen.
Bakken
Op hoeveel °C kan ik de oliebollen het best bakken?
Frituur de oliebollen op 180 à 190°C.
Hoe voorkom ik dat de oliebol te veel vet opneemt tijdens het bakken?
Druk het bolletje beslag aan het begin even onder in de olie.
Hoe lang moet ik de oliebollen bakken/frituren?
Ca. 5 minuten. Doe het beslag in de olie met bijvoorbeeld een ijslepel. Bak de oliebollen dan 3 minuten en draai ze om, bak ze nu nog plus minus 2 minuten.
Hoe zorg ik er voor dat de temperatuur van mijn frituur constant blijft?
Bak niet teveel oliebollen in één keer, zo blijft jouw frituur op temperatuur.
Rijsproces
Hoe lang moet ik het oliebollenbeslag laten rijzen?
Ongevuld oliebollenbeslag ca. 50 minuten - laat het beslag 30 minuten rijzen, roer door en laat dan nog ongeveer 20 minuten rijzen.
Gevuld oliebollenbeslag ca. 70 minuten - laat het beslag 40 minuten rijzen, roer door en laat dan nog ongeveer 30 minuten rijzen.
Overige vragen
Hoe lang moeten de krenten wellen?
Begin ongeveer een dag van tevoren met het gebruiksklaar maken van de krenten. Je moet de krenten namelijk eerst 12 uur laten wellen en vervolgens nog 12 uur laten uitlekken op kamertemperatuur. Dep ze droog.