Brusselse of Luikse wafels?

Professioneel Belgische wafels bakken
Allebei onweerstaanbaar lekker en van Belgische afkomst, maar wat zijn nu de verschillen tussen de Brusselse wafel en de Luikse wafel?
Tip: probeer ook onze variatierecepten van de klassieke Belgische wafels.
De Brusselse lekkernij
Een herkenningspunt is zijn traditioneel rechthoekige vorm. Daarnaast vind je de Brusselse wafel vaak onder een laagje poedersuiker en met een lekkere topping, zoals kersen of aardbeien en slagroom of met chocoladesaus. Deze wafel wordt vaak gegeten in een brasserie of tearoom, ideaal bij de koffie of thee. Ook is de Brusselse wafel vaak in de Nederlandse pannenkoekenhuizen te vinden.
De wafel is wat lichter, waardoor het naast een rol bij de koffie of thee ook graag een rol bij het dessert speelt. De luchtige Brusselse wafel wordt gemaakt van (giet)beslag dat rijst in het wafelijzer. Eens proberen? De Brusselse wafel is te maken met Koopmans Wafelmix Compleet. Gebruik voor de ideale bereiding een Swing wafelijzer.

De Luikse lekkernij
De Luikse wafel is te herkennen aan de ruitvormige, ovale vorm. Deze wafel is wat zoeter dan de Brusselse wafel door de suikerkristallen die in het wafelbeslag verwerkt zijn. De Luikse wafel wordt gemaakt van deegbollen die vooraf gemaakt kunnen worden en ook na bewaren in de vriezer of koeling snel klaar zijn voor gebruik. Ideaal!
Door zijn stevigheid is de Luikse wafel ideaal voor on the go! Lekker naturel, maar ook met een heerlijke chocoladeglazuur een favoriet onder velen. Wafeldeeg voor de Luikse variant maak je van Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels!
