Brusselse of Luikse wafels?

Professioneel Belgische wafels bakken

Allebei onweerstaanbaar lekker en van Belgische afkomst, maar wat zijn nu de verschillen tussen de Brusselse wafel en de Luikse wafel? 

De Brusselse lekkernij

Een herkenningspunt van de Brusselse wafel is zijn traditioneel rechthoekige vorm. Daarnaast serveer je Brusselse wafels vaak met een laagje poedersuiker en met een lekkere topping, zoals kersen of aardbeien en slagroom of met chocoladesaus. Deze Brusselse wafel wordt vaak gegeten bij de koffie of thee in een brasserie, tearoom of in pannenkoekenhuizen. De Brusselse wafel is wat lichter, waardoor het naast een rol bij de koffie of thee ook graag een rol bij het dessert speelt.

De luchtige Brusselse wafel wordt gemaakt van (giet)beslag dat rijst in het wafelijzer. Eens proberen? Professionele wafels zijn te maken met Koopmans Wafelmix Compleet

Bekijk ook de variatierecepten met Brusselse wafels

De Luikse lekkernij

De Luikse wafel is te herkennen aan de ruitvorm of ovale vorm. Deze wafel is zoeter dan de Brusselse wafel door de suikerkristallen die in het wafelbeslag verwerkt zijn. Professionele Luikse wafels worden gemaakt van deegbollen die vooraf gemaakt kunnen worden en ook na bewaren in de vriezer of koeling snel klaar zijn voor gebruik. Ideaal!

Door zijn stevigheid is de Luikse wafel ideaal voor on the go! Lekker naturel of met een heerlijke chocoladeglazuur. Professioneel wafeldeeg voor Luikse suikerwafels maak je van Koopmans Professioneel Wafelmix Compleet óf van Koopmans Professioneel Oliebollenmix compleet!

Bekijk recept voor Professionele Luikse suikerwafels

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je als horecaprofessional in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional. Blijf op de hoogte van onze merken, de nieuwste producten en laat je inspireren door verschillende recepten.

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.