Brussels of Luiks?

Allebei onweerstaanbaar lekker en van Belgische afkomst, maar wat zijn nu de verschillen tussen de Brusselse en de Luikse wafel?

De Brusselse lekkernij
Een herkenningspunt is zijn traditioneel rechthoekige vorm. Daarnaast vindt je de Brusselse wafel vaak onder een laagje poedersuiker en met kersen en slagroom of met chocoladesaus. Deze wafel wordt vaak gegeten in een brasserie of tearoom, ideaal bij de koffie of thee. Ook is de Brusselse wafel vaak in de Nederlandse pannenkoekenhuizen te vinden. De wafel is wat lichter, waardoor het naast een rol bij de koffie of thee ook graag een rol bij het dessert speelt. De luchtige Brusselse wafel wordt gemaakt van (giet)beslag dat rijst in het wafelijzer. Eens proberen? De Brusselse wafel is te maken met Koopmans Wafelmix Compleet. Gebruik voor de ideale bereiding een Swing wafelijzer.

De Luikse lekkernij
De Luikse wafel is te herkennen aan de ruitvormige, ovale vorm. Deze wafel is wat zoeter dan de Brusselse wafel door de suikerkristallen die in de wafel verwerkt zijn. Hij wordt gemaakt van deegbollen welke vooraf gemaakt kunnen worden en ook na bewaren in de vriezer of koeling snel klaar zijn voor gebruik. Ideaal! Door zijn stevigheid is deze wafel ideaal voor on the go! Naturel maar ook met een heerlijke chocoladeglazuur een favoriet onder velen. Wafeldeeg voor de Luikse variant maak je van Koopmans Oliebollenmix!