Hartige kaas-uienringen
Voor 10 kaas-uienringen
Werkwijze Kaas-uienringen:
- Neem het bladerdeeg en laat enkele minuten liggen zodat het een klein beetje ontdooit maar nog wel stevig is
- Steek er met een grote steker rondjes uit. Steek hier weer rondjes uit met een steker die 2 cm kleiner is. Je hebt nu ringen. Gebruik de rondjes bladerdeeg voor een andere bereiding, bijvoorbeeld pasteibakjes of bodempjes voor een desserttaartje
- Bestrijk de bladerdeegringen met losgeklopt ei
- Bestrooi met de Nigella en een beetje fleur de sel
- Plaats de ringen op een siliconenmatje en leg er een tweede matje op. Zo komen ze niet te ver omhoog tijdens het bakken
- Bak 10 á 15 minuten in een oven van 200°C tot ze goudbruin en gaar zijn
- Strooi er direct geraspte Parmezaan op en plaats nog 1 minuut terug in de oven
- Bewaar de ringen in een goed afgesloten bak. De ringen zijn minimaal 1 week houdbaar (met siliconenkorrels verpakt tot wel 3 weken)
Afwerking:
- Plaats de hartige kaas-uienringen in een diep bord of op de rand van een soepkom
- Giet er aan tafel de soep pas bij

Benodigdheden
Hartige kaas-uienringen:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 1 eetlepel nigella (uienzaad; alternatief is maanzaad)
- 1 eetlepel fleur de sel (alternatief is zeezout)
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Soepvariaties:
- Grove mosterdsoep
- Franse uiensoep
- Heldere bospaddestoelesoep
Kijk ook eens naar de hartige en zoete garnituren van bladerdeeg!