Hartige kaas-uienringen

Voor 10 kaas-uienringen

Werkwijze Kaas-uienringen:

  • Neem het bladerdeeg en laat enkele minuten liggen zodat het een klein beetje ontdooit maar nog wel stevig is.
  • Steek er met een grote steker rondjes uit. Steek hier weer rondjes uit met een steker die 2 cm kleiner is. Je hebt nu ringen. Gebruik de rondjes bladerdeeg voor een andere bereiding, bijvoorbeeld pasteibakjes of bodempjes voor een desserttaartje.
  • Bestrijk de bladerdeegringen met losgeklopt ei.
  • Bestrooi met de Nigella en een beetje fleur de sel.
  • Plaats de ringen op een siliconenmatje en leg er een tweede matje op. Zo komen ze niet te ver omhoog tijdens het bakken.
  • Bak 10 a 15 minuten in een oven van 200°C tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Strooi er direct geraspte Parmezaan op en plaats nog 1 minuut terug in de oven.
  • Bewaar de ringen in een goed afgesloten bak. De ringen zijn minimaal 1 week houdbaar (met siliconenkorrels verpakt tot wel 3 weken).

Afwerking:

  • Plaats de hartige kaas-uienringen in een diep bord of op de rand van een soepkom.
  • Giet er aan tafel de soep pas bij.
Hartige kaas-uienringen

Benodigdheden

Hartige kaas-uienringen:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel nigella (uienzaad; alternatief is maanzaad)
  • 1 eetlepel fleur de sel (alternatief is zeezout)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Soepvariaties:

  • Grove mosterdsoep
  • Franse uiensoep
  • Heldere bospaddestoelesoep


Kijk ook eens naar de hartige en zoete garnituren van bladerdeeg!