Poffertje met spinazie en ricotta

20 amuses

Kostprijs: € 0,29 per stuk*

Werkwijze topping van spinazie en ricotta:

  • Was de spinazie en maak hem droog in slacentrifuge
  • Doe een scheutje olie in een pan en bak de spinazie met een knoflookteen gaar
  • Doe de spinazie na het bakken in een vergiet en laat uitlekken
  • Breng de ricotta op smaak met zout en peper en vorm of steek rondjes van de ricotta
  • Warm de poffertjes op en beleg deze met de warme spinazie en de ricotta
  • Garneer af

De kostprijs is indicatief en loopt uiteen bij de grossiers. 

Poffertje met spinazie en ricotta

Benodigdheden

Poffertjes:

  • 20 biologische poffertjes van Koopmans Professioneel

Topping van spinazie en ricotta:

  • 250 g babyspinazie
  • 500 g ricotta
  • 1 teen knoflook


Kijk ook eens naar de rolletjes van Parmaham, zwarte olijven en sla!

Tip 1: Vul de holtes van de poffertjesplaat of –pan tot net onder de rand om overstromen te voorkomen, er zit namelijk rijsmiddel in het beslag.
 
Tip 2: Draai de poffertjes om voor ze gestold zijn, zo valt het beslag weer onderin het kuiltje en rijst het naar elkaar toe! Zo krijg je een mooi bol poffertje! 

Tip 3: Zorg voor een schone, beslagvrije vork, dit is makkelijker bij het omdraaien van jouw poffertjes.

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Poffertjes portieverpakking 30 st.

Poffertjes portieverpakking 30 st.