Basisrecept quiche van bladerdeeg
Voor 1 quiche
Werkwijze bodem:
- Maak het bakpapier een beetje nat, waardoor het bakpapier soepeler beweegt. Bekleed een houten ring of stalen bakvorm met bakpapier
- Prik het bladerdeeg en steek er met de bakvorm een plak uit en bekleed vervolgens de bakvorm met het bladerdeeg
- Maak weer een bakpapier vochtig en bedek opnieuw de bakvorm. Giet vervolgens de erwtjes in de bakvorm
- Bak het vervolgens blind in 180-200°C af, maar niet voor 100% want de vulling wordt nog toegevoegd
Werkwijze beslag:
- Mix in een grote bak de verschillende ingrediënten bij elkaar: 100 gram prei, 100 gram gesorteerde champignons, 100 gram paprika, 100 gram uitjes, 100 gram room, 100 gram eidooier en 200 gram kaas
- Meng het vervolgens goed door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het beslag vervolgens in de quiche
- Bak de quiche 30 min. gaar op 170°C
Tip: Dit is de bereidingswijze voor een vegetarische groente quiche. Maak jij liever een vlees of vis quiche? Voeg dan 100 gram van een ingrediënt naar keuze toe.
Benodigdheden
Bodem:
Vulling:
- 200 g kaas
- 100 g prei
- 100 g gesorteerde champignons
- 100 g paprika
- 100 g uitjes
- 100 g room
- 100 g eidooier
- peper
- zout
Kijk ook eens naar de quiche van gekarameliseerde ui en spek!
Kijk ook eens naar de quiche van gekarameliseerde ui en spek!