Basisrecept quiche van bladerdeeg

Voor 1 quiche

Werkwijze bodem:

  • Maak het bakpapier een beetje nat, waardoor het bakpapier soepeler beweegt. Bekleed een houte ring of stalen bakvorm met bakpapier.
  • Prik het bladerdeeg en steek er met de bakvorm een plak uit en bekleed vervolgens de bakvorm met het bladerdeeg.
  • Maak weer een bakpapier vochtig en bedek opnieuw de bakvorm. Giet vervolgens de erwtjes in de bakvorm.
  • Bak het vervolgens blind in 180-200°C af, maar niet voor 100% want de vulling wordt nog toegevoegd.


Werkwijze beslag: 

  • Mix in een grote bak de verschillende ingrediënten bij elkaar: 100 gram prei, 100 gram gesorteerde champignons, 100 gram paprika, 100 gram uitjes, 100 gram room, 100 gram eidooier en 200 gram kaas.
  • Meng het vervolgens goed door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het beslag vervolgens in de quiche.
  • Bak de quiche 30 min. gaar op 170°C. 


TIP: Dit is de bereidingswijze voor een vegetarische groente quiche. Maak jij liever een vlees of vis quiche? Voeg dan 100 gram van een ingrediënt naar keuze toe.

Benodigdheden

Bodem:

Vulling:

  • 200 g kaas
  • 100 g prei
  • 100 g gesorteerde champignons
  • 100 g paprika
  • 100 g uitjes
  • 100 g room
  • 100 g eidooier
  • peper
  • zout


Kijk ook eens naar de quiche van gekarameliseerde ui en spek!

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Bladerdeeg

Bladerdeeg