Crêpes bakken van crêpemix compleet

22 dunne crêpes

Instellingen:

  • Crepesplaat 225-330 graden

Bereidingswijze:

  • Meng de mix met het water tot een glad beslag.
  • Verwarm de plaat goed voor.
  • Vet de plaat in met bakspray of olie.
  • Gebruik pollepel 8 (125 ml inhoud) om het beslag af te meten voor 1 crêpe en giet dit op de plaat. Gebruik maximaal 200 ml beslag voor een dikkere of grotere crêpe.
  • Gebruik een rateau (beslagverdeler) om het beslag flinterdun uit te spreiden over de plaat.
    Draai de crêpe om zodra de bovenzijde droog is en de onderzijde licht gekleurd.

Stap voor stap

Stap 1
Plaat voorverwarmen op 225 graden celsius
Stap 2
Stap 2
Insprayen met bakspray om plakken te voorkomen
Stap 3
Stap 3
125-200 ml beslag op de plaat gieten
Stap 4
Stap 4
Met een deegspreider het beslag vauit het midden dun verdelen over de gehele plaat
Stap 5
Stap 5
Na ca. 1 minuut de crêpe draaien met een spatel
Stap 6
Stap 6
Na ca. 30 sec. de crêpe terugdraaien naar de mooie kant (optioneel)
Stap 7
Stap 7
De crêpe beleggen met een vulling en tot een driehoek vouwen
Crêpes bakken van crêpemix compleet

Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Elektrische Crêpeplaat 
  • Rateau (beslagverdeler)
  • Pollepel 8 voor 125 ml of pollel 9 voor 200 ml
  • Lange platte spatel

Crêpes:

Tip 1: Voor zoete crêpes kun je 50 gram poedersuiker of vanillesuiker toevoegen naar smaak. Let op: de crêpe wordt hierdoor niet alleen zoeter, maar zal ook sneller kleuren. Pas dus wel op met verbranden.

Tip 2:Gebruik van bakspray in plaats van olie op de bakplaat voorkomt dat de crêpe dichtschroeit en hierdoor een stugger velletje krijgt. Met bakspray blijft de crêpe mooi soepel en zacht.

Tip 3: Nog meer tips? Volg de online training of schrijf je in voor een live training op de Koopmans Professioneel Academie!

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Crêpemix Compleet 1 kg

Crêpemix Compleet 1 kg