Crêpes bakken van pannenkoekmix

Voor 15 grote crêpes

Instellingen:

  • Pan: Hoog vuur
  • Crêpesplaat: 225 graden.

Bereidingswijze: 

  • Meng de mix met het water en de melk in een kom door elkaar totdat er geen mix meer zichtbaar is. Laat het beslag minimaal een half uur rusten 
  • Verwarm een pan of de plaat goed voor
  • Giet een beetje olie in de pan of vet de plaat in met bakspray
  • Schep niet te veel beslag in de pan en verdeel het beslag met een ronddraaiende beweging over de bodem van de pan tot een zeer dunne laag. Bij gebruik van een crêpesplaat gebruik je een beslagverdeler om het beslag flinterdun uit te spreiden over de plaat
  • Draai de crêpe om zodra de bovenzijde droog is en de onderzijde licht gekleurdCrêpes bakken van pannenkoekmix

Benodigdheden

Crêpes:

Tip 1: je kunt de crêpes ook bakken door alleen water toe te voegen aan de mix. Doordat een crêpe zo dun is kan deze wat stug worden. De extra melk geeft een soepeler flensje en een heerlijke smaak.

Tip 2: voor een nog rijkere receptuur vervang je al het water door melk en/of voeg je extra heelei toe.

Tip 3: de poedersuiker in de receptuur kan worden weggelaten. De suiker werkt als smaakversterker zonder de crêpe merkbaar zoet te maken. Een crêpe is erg dun ten opzichte van de vulling of topping die er vaak bij wordt geserveerd. In de verhouding is het daarom ons advies om de crêpe hoger op smaak te brengen. Deze is nog steeds geschikt voor hartige vullingen.

Tip 4: voor zoete crêpes kan een deel van de poedersuiker vervangen worden door vanillesuiker.

Tip 5: gebruik van bakspray in plaats van boter of margarine op de bakplaat voorkomt dat de crêpe dichtschroeit en hierdoor een stugger velletje krijgt. Met bakspray blijft de crêpe mooi soepel en zacht.

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Eierpannenkoekmix Compleet 5 kg / Eierpannenkoekmix Compleet 1 kg

Eierpannenkoekmix Compleet 5 kg / Eierpannenkoekmix Compleet 1 kg