Hartige en zoete garnituren van bladerdeeg

Werkwijze kaasstengels:

  • Neem het bladerdeeg uit de vriezer en laat enkele minuten liggen zodat het een klein beetje ontdooit maar nog wel stevig is
  • Halveer een plak bladerdeeg en snijd deze weer in drie stroken
  • Bestrijk de stroken met losgeklopt ei
  • Bestrooi met de geraspte kaas en andere ingrediënten naar keuze
  • Klap de stroken dubbel en herhaal het bestrijken en bestrooien aan beide zijdes
  • Rol de kaasstengel tot een spiraal en plaats deze op een siliconenmatje
  • Bak 15 à 20 minuten in een oven van 200°C

Werkwijze kaasvlinders:

  • Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank
  • Maak een kaascrème (geraspte kaas + boter 2:1). Breng op smaak met peper en zout
  • Bestrijk de plak bladerdeeg royaal met de kaascrème
  • Vouw de uiteindes aan de lange kant naar binnen en bestrijk weer met een beetje kaascrème
  • 2 x nogmaals naar binnen vouwen en bestrijken
  • De twee kanten op elkaar leggen en licht aanduwen
  • Licht aanvriezen om te kunnen snijden en daarna snijden in dunne plakjes en op een siliconen matje leggen
  • Bak 15 à 20 minuten in een oven van 180°C

Werkwijze gevulde kaaskoekjes:

  • Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank
  • Bestrijk de plak met het losgeklopt ei en bestrooi met de zaden
  • Snijd het deeg in kleine rechthoekige plakjes en leg deze op een siliconenmatje
  • Bak 15 à 20 minuten in een oven van 180°C en laat afkoelen
  • Maak ondertussen een kaascrème (geraspte kaas + boter 2:1). Breng op smaak met peper en zout
  • Snij de bladerdeeg koekjes horizontaal doormidden en vul ze met de kaascrème

Werkwijze kaneelstrikjes:

  • Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank
  • Bestrijk de plak met water en bestrooi met de kaneelsuiker
  • Snijd het deeg in 5 lange stroken en plak de 5 stroken met water op elkaar. Laat weer even opstijven in de vriezer
  • Snijd plakjes van 1 cm van het deeg en twist deze 1 keer om er een strikje van te maken
  • Leg de strikjes op een siliconenmatje
  • Bak 15 à 20 minuten in een oven van 200°C en laat afkoelen

Benodigdheden

Ingrediënten hartige garnituren

Kaasstengels, 6 stuks:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g geraspte kaas naar keuze
  • Kruiden of specerijen naar keuze 

Kaasvlinders, ca. 24 stuks:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
  • 100 g roomboter
  • 200 g geraspte kaas naar keuze

Gevulde kaaskoekjes, ca. 48 stuks:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • Sesamzaad, maanzaad of andere topping naar keuze
  • 100 g roomboter
  • 200 g geraspte kaas naar keuze 

Ingrediënten zoete garnituur

Kaneelstrikjes, ca. 24 stuks:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
  • Kaneelsuiker


Kijk ook eens naar de hartigehartige kaas-uiringen!