Hartige en zoete garnituren van bladerdeeg
Werkwijze kaasstengels:
- Neem het bladerdeeg uit de vriezer en laat enkele minuten liggen zodat het een klein beetje ontdooit maar nog wel stevig is
- Halveer een plak bladerdeeg en snijd deze weer in drie stroken
- Bestrijk de stroken met losgeklopt ei
- Bestrooi met de geraspte kaas en andere ingrediënten naar keuze
- Klap de stroken dubbel en herhaal het bestrijken en bestrooien aan beide zijdes
- Rol de kaasstengel tot een spiraal en plaats deze op een siliconenmatje
- Bak 15 à 20 minuten in een oven van 200°C
Werkwijze kaasvlinders:
- Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank
- Maak een kaascrème (geraspte kaas + boter 2:1). Breng op smaak met peper en zout
- Bestrijk de plak bladerdeeg royaal met de kaascrème
- Vouw de uiteindes aan de lange kant naar binnen en bestrijk weer met een beetje kaascrème
- 2 x nogmaals naar binnen vouwen en bestrijken
- De twee kanten op elkaar leggen en licht aanduwen
- Licht aanvriezen om te kunnen snijden en daarna snijden in dunne plakjes en op een siliconen matje leggen
- Bak 15 à 20 minuten in een oven van 180°C
Werkwijze gevulde kaaskoekjes:
- Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank
- Bestrijk de plak met het losgeklopt ei en bestrooi met de zaden
- Snijd het deeg in kleine rechthoekige plakjes en leg deze op een siliconenmatje
- Bak 15 à 20 minuten in een oven van 180°C en laat afkoelen
- Maak ondertussen een kaascrème (geraspte kaas + boter 2:1). Breng op smaak met peper en zout
- Snij de bladerdeeg koekjes horizontaal doormidden en vul ze met de kaascrème
Werkwijze kaneelstrikjes:
- Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank
- Bestrijk de plak met water en bestrooi met de kaneelsuiker
- Snijd het deeg in 5 lange stroken en plak de 5 stroken met water op elkaar. Laat weer even opstijven in de vriezer
- Snijd plakjes van 1 cm van het deeg en twist deze 1 keer om er een strikje van te maken
- Leg de strikjes op een siliconenmatje
- Bak 15 à 20 minuten in een oven van 200°C en laat afkoelen
Benodigdheden
Ingrediënten hartige garnituren
Kaasstengels, 6 stuks:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 100 g geraspte kaas naar keuze
- Kruiden of specerijen naar keuze
Kaasvlinders, ca. 24 stuks:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 100 g roomboter
- 200 g geraspte kaas naar keuze
Gevulde kaaskoekjes, ca. 48 stuks:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- Sesamzaad, maanzaad of andere topping naar keuze
- 100 g roomboter
- 200 g geraspte kaas naar keuze
Ingrediënten zoete garnituur
Kaneelstrikjes, ca. 24 stuks:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- Kaneelsuiker
Kijk ook eens naar de hartigehartige kaas-uiringen!