Krentenbrood op basis van Koopmans oliebollenmix

Voor 10 broden

Bereiding: 

  • Was de krenten en/of rozijnen
  • Wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water
  • Laat ze goed uitlekken en dep ze droog
  • Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw keukenmachine
  • Voeg al roerende het water toe en kneed tot er een soepel deeg is ontstaan
  • Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 1 uur rijzen bij kamertemperatuur
  • Kneed de krenten en/of rozijnen door het deeg
  • Vet de bakvorm in
  • Vorm het deeg tot een rol en laat het in de bakvorm, afgedekt met plastic, nog 30 minuten narijzen
  • Bak het krentenbrood gedurende 45 minuten in de oven gaar en bruin (Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C, Gasoven: stand 4-5)
  • Bestrijk het krentenbrood na het bakken met water
Krentenbrood op basis van Koopmans oliebollenmix

Benodigdheden

Deeg: 

Vulling: 

  • 3,5 kg krenten en/of rozijnen


GEBRUIKTE PRODUCTEN

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg