Moderne appelflap

Werkwijze bodem:

  • Laat een plak bladerdeeg licht ontdooien op een snijplank.
  • Steek er rondjes uit van ca. 5 cm. Bestrijk deze met water en suiker.
  • Bak 20 minuten in een oven van 200°C gaar.

Werkwijze spongecake:

  • Klop het eiwit op en voeg de suiker toe. Bij voldoende stevigheid de eierdooiers toevoegen en direct stoppen.
  • Spatel de patentbloem en het aardappelzetmeel er doorheen.
  • Vul kartonnen bekers tot de helft met dit beslag. Zet deze 30 seconden in de magnetron op vol vermogen.

Werkwijze Isomalt:

  • Strooi de Isomalt rommelig op een siliconenmatje en leg hier een tweede matje bovenop.
  • Zet deze 15 minuten in een oven op 150°C en laat daarna afkoelen.
  • Breek stukken van de suiker af als decoratie voor het gerecht. 

Werkwijze kaneelappeltjes:

  • Bak grove stukken appels in een pan met de boter en kaneelsuiker. 

Afwerking: 

  • Spuit een streep banketbakkersroom op een bord.
  • Decoreer met alle structuren: appel, spongecake, bladerdeegplakjes, rozijnen, citroenrasp en Isomalt.
  • Afdecoreren met een blaadje citroencress.
  • Serveer op droogijs voor een spectaculaire presentatie.
Moderne appelflap

Benodigdheden

Gesuikerde bladerdeegplakjes:

Spongecake:

Kaneelappeltjes: 

  • 5 stuks appels
  • 80 gram kaneelsuiker
  • 80 gram boter 

Appelflap: 

  • 500 gram banketbakkersroom naar eigen recept
  • 20 stuks gesuikerde bladerdeegplakjes van Koopmans Professioneel
  • 5 kaneelappeltjes
  • 150 gram gekarameliseerde suiker (Isomalt)
  • Spongecake (zie boven)
  • 100 gram rozijnen
  • 2 stuks versgeraspte citroensnippers

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Bladerdeeg

Bladerdeeg