Quiche van gekarameliseerde ui en spek

Lunchgerecht voor 10 personen of 2 taartjes

Werkwijze bodem:

  • Laat de plak bladerdeeg licht ontdooien op een snijplank 
  • Leg de gewenste quichevorm op het bladerdeeg en snijdt een vorm uit die enkele centimeters groter is dan de vorm 
  • Smeer de binnenkant van de vorm in met boter en leg de bladerdeegplak erin
  • Duw de zijkanten aan zodat een mooie bodem ontstaat met een opstaande rand
  • Vul met een “blinde vulling”zoals rauwe bonen of erwten en bak de bodem 15 minuten af op 180°C. Maak ondertussen de vulling


Werkwijze vulling:

  • Snijd de uien in ringen van ongeveer een halve centimeter dikte 
  • Fruit ze enkele minuten in boter en laat ze vervolgens langzaam karamelliseren
  • Bak het spek licht uit en laat op papier uitlekken
  • Meng de zure room met de koksroom en de eieren en breng op smaak met peper en zout
  • Meng de gekarameliseerde uien met de spek en bieslook. Meng er een deel van het roommengsel door



Afwerking:

  • Schud de blinde vulling uit de bodems en vul met het uienmengsel
  • Vul de bodems af met het roommengsel. Zorg dat de uien net onderstaan
  • Bak 20 à 25 minuten in een oven van 180°C. Controleer af en toe de gaarheid. Bak langer indien nodig
  • Serveer direct of laat afkoelen en regenereer later
Quiche van gekarameliseerde ui en spek

Benodigdheden

Quichevulling:

  • 1 kg grote uien
  • 500 g zure room
  • 250 g gerookt spek
  • 250 ml koksroom
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels gesneden bieslook
  • 1 eetlepels kummel (karweizaad) 

Quichebodem:


Kijk ook eens naar het basisrecept quiche van bladerdeeg!

Kijk ook eens naar het basisrecept quiche van bladerdeeg!

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Bladerdeeg

Bladerdeeg