Quiche van gekarameliseerde ui en spek

Lunchgerecht voor 10 personen of 2 taartjes

Werkwijze bodem:

  • Laat de plak bladerdeeg licht ontdooien op een snijplank.
  • Leg de gewenste quichevorm op het bladerdeeg en snijdt een vorm uit die enkele centimeters groter is dan de vorm.
  • Smeer de binnenkant van de vorm in met boter en leg er de bladerdeegplak in.
  • Duw de zijkanten aan zodat een mooie bodem ontstaat met een opstaande rand.
  • Vul met een “blinde vulling”zoals rauwe bonen of erwten en bak de bodem 15 minuten af op 180°C. Maak ondertussen de vulling. 


Werkwijze vulling:

  • Snijdt de uien in ringen van ongeveer een halve centimeter dikte.
  • Fruit ze enkele minuten in boter en laat ze vervolgens langzaam karamelliseren.
  • Bak het spek licht uit en laat op papier uitlekken.
  • Meng de zure room met de koksroom en de eieren en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de gekarameliseerde uien met de spek en bieslook. Meng er een deel van het roommengsel door. 



Afwerking:

  • Schud de blinde vulling uit de bodems en vul met het uienmengsel.
  • Vul de bodems af met het roommengsel. Zorg dat de uien net onderstaan.
  • Bak 20 a 25 minuten in een oven van 180°C. Controleer af en toe de gaarheid. Bak langer indien nodig.
  • Serveer direct of laat afkoelen en regenereer later.
Quiche van gekarameliseerde ui en spek

Benodigdheden

Quichevulling:

  • 1 kg grote uien
  • 250 gram gerookt spek
  • 500 gram zure room
  • 250 ml koksroom
  • 8 eieren
  • 2 eetl. gesneden bieslook
  • 1 eetl. kummel (karweizaad) 

Quichebodem:

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Bladerdeeg

Bladerdeeg