Tips voor het bakken van pannenkoeken

Bereidingswijze:

  • Maak de mix aan met het water en mix met een garde tot een glad beslag.
  • Laat het beslag minimaal een half uur rusten.
  • Bedek de bodem van een hete, ingevette pan met het beslag.
  • Bak de pannenkoeken op middelhoog tot hoog vuur gaar en bruin.
  • Draai de pannenkoek om als deze van boven bijna droog is en van onderen goudbruin en knapperig.
Tips voor het bakken van pannenkoeken

Benodigdheden

Tip 1: Voor extra luchtige pannenkoeken voeg je extra eieren toe aan het beslag (max. 3 eieren per kg beslag) óf Dr. Oetker bakpoeder.

Tip 2: Voor extra knapperige en mooie bruine pannenkoeken voeg je wat stroop, poedersuiker of Dr. Oetker vanillesuiker toe aan het beslag. Door de extra suikers wordt de pannenkoek sneller bruin. De pannenkoek wordt hierdoor iets gezoet. Pas wel op, de pannenkoek kan zo ook eerder verbranden.

Tip 3: Voor een mooie goudkleurige pannenkoek voeg je een wat Dr. Oetker Custardpoeder toe aan het beslag. De pannenkoek wordt hierdoor iets gezoet.

Tip 4: Voor het maken van een een spekpannenkoek adviseren wij het speciale pannenkoekspek van Zwanenberg Foodservice. Het spek is gebruiksklaar geportioneerd en heeft een heerlijke rooksmaak. Daarnaast heeft het een laag suikergehalte om verbranding tijdens het bakproces te voorkomen.


Neem voor meer tips of voor het bakken op een caroussel contact op met jouw Koopmans Professioneel rayonmanager.

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Eierpannenkoekmix Compleet 5 kg / Eierpannenkoekmix Compleet 1 kg

Eierpannenkoekmix Compleet 5 kg / Eierpannenkoekmix Compleet 1 kg